Tips när du packar din flyttbil 

Efter all packning och alla förberedelser inför flytten är flyttdagen äntligen kommen och du står där med flyttlasset redo. Nu är det dags för flyttfirmaigöteborg.se att lasta in alla dina ägodelar i flyttbilen och transportera allt till din nya bostad. Trots att packningen redan är genomförd är hur du packar flyttbilen en stor bidragande faktor till hur flytten kommer gå. Genom att packa din flyttbil på ett bra sätt kan du minimera risken att något går sönder och dessutom få med maximalt med saker på en och samma vända. 

 

  1. Störst och tyngst först

För att underlätta inlastningen av saker i flyttbilen kan du dra stor nytta av att börja med dina tyngsta och största sakerna. De största flyttlådorna placeras längst in i flyttbilen och större möbler därefter. Passa på att utnyttja allt utrymme och fyll tomrum med kuddar, filtar och övriga material som kan ligga var som helst i flyttlasset. 

 

  1. Packa dina möbler effektivt

För att dina möbler ska kunna packas så effektivt som möjligt och ta så lite plats som möjligt kan du behöva skruva loss vissa utstickande delar som exempelvis bordsben och soffdelar. På så sätt kan du enklare pussla ihop möblerna i din flyttbil och maximera utrymmet. Tänk dock på att desto fler möbler du skruvar isär, desto större risk är det för att dessa saker åker runt under transporten. Se därför till att säkra upp alla möbler med spännband för att undvika olycksfall. 

 

  1. Märk upp kartongerna

För att underlätta flytten något enormt kan du markera flyttkartongerna med innehåll alternativt vilket rum vardera kartong hör hemma i. Dela upp flyttkartongerna i flyttbilen utefter dessa kategorier för att underlätta urlastningen av bohaget och uppackningen i den nya bostaden. 

 

  1. Planera packningen av flyttbilen

Först och främst är det bra om du bokar en flyttbil som är bra anpassad utefter storleken på ditt bohag. Om det är möjligt är det att föredra om alla dina ägodelar får plats i en och samma flyttbil. På så sätt slipper du åka flera vändor och in- samt urpackning går både enklare och snabbare. Du kan även dra stor nytta av att planera packningen av flyttbilen i förväg. Skissa upp flyttbilen och planera hur sakerna kan placeras för att du ska kunna transportera så mycket som möjligt samtidigt som transporten kan genomföras så säkert som möjligt. 

 

  1. Töm dina skåp, byråer och garderober

Innan du packar in några större möbler i flyttbilen är det viktigt att du tömmer alla lådor på innehåll för att undvika att saker åker ut under transporten. För att undvika att luckor och lådor flyger ut under bilfärden kan du även linda runt plast eller dylikt runt möblerna.