Flyttfirma och andra företag du ska kontakta vid flytt

Har du bestämt dig för att flytta? Kanske är du i behov av större/mindre bostad eller så har du hittat ditt drömhem? Att flytta kan kännas både väldigt roligt och stressande på en och samma gång. Det är mycket som ska packas ner, sorteras, återvinnas och sparas. Utöver själva packningen ska du också fundera på vilken flyttfirma som du vill använda dig av och glöm inte bort vikten av alla andra företag som du kommer behöva kontakta.

Visst hade det varit enkelt om man bara hade kunnat flytta in i den nya bostaden direkt, och att alla saker flyttades per automatik. På ett sätt är det fullt möjligt, men på ett annat så kommer du behöva planera och förbereda. När du ska flytta rekommenderar vi att du använder dig av en flyttfirma malmö som hjälper dig med alla de tjänster som du är i behov av. Det är t.ex. väldigt fördelaktigt att få hjälp med att bära tunga möbler så väl som att transportera sakerna till det nya hemmet. en flyttfirma bör du kontakta i så god tid som möjligt och gärna minst 30 dagar innan flytt för att få den dag som du verkligen önskar.

Andra viktiga företag

Att boka flyttfirma klarar de allra flesta, men vad det är de för andra företag som du absolut inte får glömma bort? Här nedan har vi listat några företag som du behöver slå en signal till, alternativt mejla eller använda tjänster som finns tillgängliga på nätet för att din flytt ska vara så smärtfri som möjligt.

Skatteverket – Skatteverket behöver du komma i kontakt med för att göra din flyttanmälan. Det är viktigt för att säkerställa att du har rätt folkbokföringsadress.

Adressändring – Även Adressändring behöver få information om din nya adress. Den kan du anmäla enkelt via nätet. Genom att anmäla din nya adress kan du vara säker på att du får all din viktiga post.

Elleverantör – Du behöver se till att du har el i din nya bostad, eller hur? Se till att du kontaktar den elleverantör du har idag för att lägga in ett nytt abonnemang på den nya bostaden. Innan du flyttar ifrån din gamla bostad bör du även se till att läsa av den mätare som finns uppsatt, vanligtvis i hallen.

Telefon och internet – Idag är det inte lika vanligt att ha ett hemtelefonnummer som det var förr. Dock finns det fortfarande några som har de kvar och i annat fall så kommer du ändå behöva flytta internet och bredband. Hör därför av dig till din telefon/bredbandsoperatör för att ange den nya adressen.

Vattenleverantör och sophämtning – Detta gäller endast om du bor i hus. Kontakta då kommunen för hjälp med sophämtning och vattenleverantören för att meddela att du flyttar.