Hyr ut bostaden medan du är borta under en längre period

Har du bestämt dig för att flytta utomlands under en period? Kanske för ett jobb, för studier eller bara för att upptäcka världen? Eller kanske kommer du befinna dig i en annan stad i Sverige av en liknande anledning. I så fall är det en bra idé att hyra ut din bostad under tiden. Det är inte alls lika krångligt som det kanske först kan verka, utan en hyresgäst går att hitta på flera olika sätt och en flyttfirma kan hjälpa dig att lösa dom praktiska delarna.

Hyr ut till en vän

Ibland har man tur när det kommer till timing. Kanske har du en vän eller bekant som letar ett tillfälligt boende ungefär under samma period som du planerar att vara borta. Att hyra ut sin bostad till någon man känner kan vara en trygghet – dessutom om man planerar att lämna kvar den största delen av möbler och andra tillhörigheter. Det man ska tänka på när man hyr ut, även om det är till sin allra bästa kompis, är att skriva någon form av kontrakt så att båda parter vet vad som gäller om problem skulle uppstå.

Flyttfirma Göteborg

Hitta hyresgäst på andra håll

Har du ingen vän som behöver en tillfällig bostad under låt säga ett halvår, så finns det andra sätt att hitta hyresgäster. En väg att gå är att hyra ut bostaden via Airbnb, en tjänst som finns på nätet för att just hyra ut och hyra tillfälliga boenden.

En annan väg att gå är att annonsera via till exempel sociala medier eller andra annonssidor på nätet. Fördelen med sociala medier är att dina vänner och bekanta kan dela inlägget så att det får stor spridning. Nackdelen med det är att det finns en risk att väldigt många kommer att höra av sig och det blir ett stort jobb att gå igenom alla hyresgäster som verkar intressanta.

Anlita flyttfirma för magasinering

När du har hittat en lämplig hyresgäst kan det vara läge att kontakta en flyttfirma. Oavsett om det är en vän eller en för dig okänd person som kommer att bo i din bostad under tiden du är borta kanske det finns saker som du vill flytta därifrån under tiden. Och oavsett om det rör sig om två flyttkartonger med prylar eller femton så kan du få hjälp av en flyttfirma att magasinera dom. Anlitar du en flyttfirma för magasinering kommer dom givetvis kunna hjälpa till att transportera kartonger och möbler så även det slipper du göra själv.